Actualitate

Spectatorii de la concertul de 9 mai din PMAN vor fi PĂZIȚI de o firmă privată de securitate

Pe agenda şedinţei au figurat mai multe subiecte importante care vizează asigurarea ordinii publice, în mod special fiind abordată problema asigurării ordinii publice pentru ziua de mîine, 9 mai, zi în care vor avea loc un şir de evenimente consacrate Zilei Victoriei.

Dorin Recean l-a informat pe Premierul interimar că astăzi a avut loc o conferinţă de presă în care au fost anunţate măsurile care vor fi întreprinse pentru ziua de mîine.

”La concertul din Piaţa Marii Adunări Naţionale, organizatorii evenimentului au anunţat că au angajat o companie privată care va asigura ordinea publică în perimetrul unde se va desfăşura acţiunea”, a spus ministrul în exerciţiu.

Potrivit lui Dorin Recean, poliţia şi organizatorii au avut o şedinţă de lucru, unde au discutat în detaliu despre responsabilităţile ce ţin de asigurarea participanţilor la eveniment. În PMAN a fost instalat un gard de protecţie, iar angajaţii Ministerului Afacerilor Interne vor supraveghea atent desfăşurarea evenimentelor şi vor organiza filtre în zonele de acces pentru a nu admite încălcarea ordinii publice.

Dorin Recean a menţionat că organizarea concertului în PMAN a fost autorizată de Primăria capitalei şi că tentativele de a întrerupe sau de a periclita concertul vor fi stopate de forţele de ordine.

Premierul a subliniat necesitatea coordonării eficiente a acţiunilor acestora şi a forţelor de ordine şi a solicitat ca să fie întreprinse toate măsurile necesare pentru asigurarea ordinii de drept şi respectarea legii.

”Mă adresez către toţi cetăţenii ca mîine să dăm dovadă de toleranţă unii faţă de alţii, în pofida faptului că avem viziuni diferite. Sper că vom demonstra că sîntem capabili să fim îngăduitori”, a declarat Iurie Leancă.

Prim-ministrul interimar a anunţat că avut o întrevedere cu Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Farit Mukhametshin, în cadrul căreia s-a convenit conlucrarea într-o manieră eficientă.

Un alt subiect discutat a vizat asigurarea ordinei publice de Paştele Blajinilor. Dorin Recean a menţionat că poliţia şi toate subdiviziunile sînt pregătite pentru monitorizarea activă şi pentru a interveni în cazul în care va fi necesar.

Interlocutorii au vorbit şi despre faptul că se apropie vacanţa de vară a copiilor. În acest sens, angajaţii poliţiei şi a Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale vor merge în toate instituţiile de învăţămînt pentru a susţine lecţii privind respectarea regulilor de securitate şi cum să se comporte în caz de urgenţă.

Premierul interimar Iurie Leancă i-a solicitat ministrului în exerciţiu al Afacerilor Interne să asigure în continuare ordinea publică la un nivel înalt şi buna administrare a situaţiei în domeniul de care-l gestionează. 

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.