Politică

Spînu, un pic e Eminescu! Cum răspunde acuzațiilor despre eșecurile în energetică

Vicepremierul Andrei Spînu susține că Republica Moldova a înregistrat progres semnificativ în procesul de implementare a legislației europene în domeniul energiei în cadrul Comunității Energetice, a susține Spînu. Astfel, potrivit Bani.md, el reacționează după ce a apărut scandalosul video publicat de WatchDog cu privire la eșecurile din domeniul energetic, scrie Realitatea.md.

Ministrul își începe mesajul cu un citat din opera lui Eminescu: „E ușor a scrie versuri (mai nou video)/Când nimic nu ai de spus”. El a făcut referire la raportul de monitorizare a implementării transpunerii legislației.

„Constatarea aparține Comunității Energetice Europene/Energy Community și este parte a Raportului anual de monitorizare a implementării aquis-ului comunitar”, își argumentează Spînu acțiunile din domeniul energetic.

Vineri, comunitatea Watchdog publica un video în care ministrul Infrastructurii era acuzat că a eșuat în repetate rânduri în comunicare, precizând că mai multe acțiuni ale sale par controversate. 

„Unul dintre exemplele recente, ține de energia electrică. Inițial Spînu a eșuat să explice de ce prețul de achiziție este de $73 per megawat cu 15% mai mare față de cel anterior, prezentând acesta ca un succes. Apoi, el a spus că MGRES va livra suficientă lumină pentru tot malul drept, însă ne-am pomenit că procurăm și energie din România, la un preț de aproximativ $98 per MWh. Cât de transparentă credeți că este comunicarea pe dimensiunea energetică, scrieți în comentarii”, scriu autorii materialului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Un mare ticălos acest ministru pobedist. Are ceva de ascuns despre contractele semnate cu: silovîie masinî, indienii, cuciurgan??? Dacă nu are nimic de ascuns atunci să arate exact ce și cum. Dacă nu, e clar că manevrele vechi de furăcine/contrabandă cu rușii/transnistria ce se făceau de vechile guvernări au trecut la pas.
    Niște pobediști stataliști ce profită de botanismul marii mase a moldovenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *