Sport

SPORT / Cele mai mari echipe europene de fotbal atacă UEFA și FIFA la Curtea Europeană de Justiție

Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus, cele trei cluburi din spatele SuperLigii, iau măsuri legale împotriva UEFA şi FIFA într-un efort de a reorganiza fundamental modul în care este organizat fotbalul. O victorie le-ar putea permite să preia mai mult control asupra finanţelor competiţiilor în care joacă.

Potrivit dosarelor obţinute de Financial Times, A22, o companie din Spania care reprezintă cluburile din Super League, va cere Curţii Europene de Justiţie să decidă dacă UEFA poate continua să acţioneze ca un organism de reglementare care este capabil să aplice sancţiuni cluburilor, în timp ce acţionează şi ca participant, profitând din organizarea de turnee precum Liga Campionilor.

Proiectul Superligii a părut că s-a prăbuşit la scurt timp după ce a fost dezvăluit în aprilie, pe fondul protestelor din partea fanilor, a experţilor şi a politicienilor. În câteva zile, nouă dintre cluburile secesioniste, Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, Liverpool, Manchester City, Manchester United, AC Milan, Inter Milano şi Atlético Madrid, au anunţat că vor abandona proiectul.

Totuşi Real Madrid, Barcelona şi Juventus rămân angajate în acest concept, notează jurnalul.ro.

Potrivit documentelor trimise instanţei, SuperLiga acuză UEFA şi FIFA că au abuzat de poziţia lor dominantă.

„Contrar celorlalte pieţe de competiţie sportivă, UEFA şi FIFA păstrează şi apără cu înverşunare o poziţie monopolistă în fotbalul european care contravine dreptului concurenţei, în ciuda eforturilor depuse de alţi operatori de a accesa piaţa”, se precizează în dosar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *