ExterneRăzboi

Stare de asediu în Nikolaev până luni. Autoritățile încearcă să identifice posibili spioni ai lui Putin

De vineri seara, orașul Nikolaev din sudul Ucrainei va impune o stare de asediu până luni dimineață, a anunțat guvernatorul regiunii. Autoritățile ucrainene încearcă să identifice și să prindă posibili spioni care ar colabora cu Rusia, relatează Reuters

Orașul Nikolaev, care a fost bombardat în repetate rânduri de la începutul războiului, se află aproape de zonele ocupate de ruși ale regiunii Herson, importantă din punct de vedere strategic, unde Ucraina intenționează să efectueze o contraofensivă. 

Guvernatorul Vitali Kim le-a transmis oamenilor că starea de asediu care începe vineri, de la ora 23 și va ține până luni la ora 5 dimineață nu înseamnă că orașul se afla sub amenințare sau se confruntă cu pericolul unui nou atac. 

„Nu există niciun semn de încercuire. Orașul va fi închis în weekend. Vă rugăm să fiți înțelegători. Lucrăm și la identificarea posibililor spioni. Districtele vor fi supuse verificărilor”, a declart Kim pecanalul său de Telegram.

Rusia ar putea lansa o ofensivă amplă în regiunea Herson, din sudul Ucrainei, şi îşi consolidează forţele din această zonă, a anunţat recent generalul ucrainean Oleksii Hromov, potrivit Reuters.

Rusia deţine controlul asupra unor poziţii importante în sudul Ucrainei, dar Kievul a promis să declanşeze o contraofensivă majoră şi a folosit arme occidentale sofisticate pentru a lovi liniile de aprovizionare şi depozitele de muniţii ale forţelor ruse.

„Este posibil ca inamicul să încerce să realizeze operaţiuni ofensive adânc în teritoriul nostru şi să ameninţe dezvoltarea succesului nostru, pentru a forţa armata noastră să stopeze extinderea capetelor de pod şi să treacă în defensivă” a declarat militarul ucrainean. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *