Timpul Liber

Stiluri care au trecut testul timpului

Stilul masculin. Nu cred că există ceva mai sexy decât o femeie care poartă o haină (sau o întreagă ţinută) masculină. Coco Chanel a ştiut asta în anii ’20 când a creat look-ul sport, băieţesc. Marlene Dietrich şi Diane Keaton au ştiut-o şi ele în anii ’30 şi ’70. Rihanna şi Diane Kruger ştiu asta şi în ziua de azi. Accentele masculine nu fac decât să scoată şi mai mult în evidenţă feminitatea şi delicateţea.


Diane Keaton


Diane Kruger

Stilul boho-chic înseamnă pace, eliberare şi dragoste. Yoko Ono (foto) a reprezentat o variantă minimalistă a stilului Boho, însa în anii ’70, Cher (foto) a fost imaginea acestei tendinţe. Astăzi, surorile Olsen sunt reginele moderne ale stilului boho-chic. Un stil confortabil, casual şi lejer.

Stilul preppy. De la Faye Dunaway în „Bonnie şi Clyde” până la stilata Jackie O, look-ul preppy, stilul elitist a fost întotdeauna considerat chic şi clasic. Articolele preppy sunt de cele mai multe ori cele clasice: cardigan, micuţă rochie neagră şi balerini.


Faye Dunaway în "Bonnie şi Clyde"

Stilul rock & roll a fost dominat în anii ’80 de Sandy, din pelicula „Grease” şi Madonna. În timp ce geaca de piele a fost readusă în atenţia iubitoarelor de modă de câteva sezoane, acest stil nu s-a potrivit fashionistelor veritabile. Puţin ruj roşu, skinny jeans sau o salopetă neagră şi geaca de piele uzată creează instantaneu look-ul de femme fatale, indiferent de ce deceniu vorbim.


Madona; Sandy din pelicula "Grease"

Silvia Ursu

Timpul. Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *