Politică

(ȘTIREA ZILEI) Nașul lui Filat a RECUNOSCUT că beneficiarul „Caravita” este Vladimir Filat

„Ion Rusu a declarat despre proprietarul, care este de fapt al companiilor Caravita și Business Estate și respectiv cel care a beneficiat de toate avantajele patrimoniale a acestor companii care nemijlocit este domnul Vladimir Filat și respectiv despre conjunctura schemei infracționale” a declarat Adriana Bețișor, procurorul care investighează acest caz.

Afirmaţia a fost făcută de procurori după audierea administratorului companiei Caravita, Ion Rusu, care este şi naşul de cununie al lui Vlad Filat. Procurorii susţin că Ion Rusu a recunoscut acest lucru, în şedinţa de judecată.

"A avut loc şedinţa de judecată în cazul lui Ion Rusu. Mergem pe o etapă simplificată. Învinuirea este spălare de bani şi fraudele de la Banca de Economii. Cel care a beneficiat de avantaje, nemijlocit Vlad Filat, riscă până la 10 ani de închisoare", a menţionat procurorul Adriana Beţişor.

După şedinţa de judecată Ion Rusu nu a făcut nicio declaraţie pentru presă.

Reamintim că dosarul "Caravita" reprezintă un episod din dosarul fraudelor de la Banca de Economii. Naşul lui Filat, Ion Rusu, şi-a recunoscut vina în acest dosar, în care este învinuit că ar fi obţinut, în mod fraudulos, împrumuturi de milioane de lei.

Ion Rusu mai este acuzat de gestionarea fluxurilor financiare ilegale ale companiei "Caravita", utilizate pentru finanțarea mai multor instituţii media, analiști politici afiliați fostului premier și servicii de PR pentru Partidul Liberal Democrat.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *