Eveniment

Știri pe scurt! Comisie guvernamentală pentru extinderea suprafețelor cu vegetație forestieră

Conform hotărârii Guvernului, în termen de două luni, comisia va elabora un plan național de extindere a suprafețelor cu vegetație forestieră, care va include resursele și măsurile ce trebuie luate, precum și sursele de finanțare pentru realizarea acestui plan.

Comisia va fi alcătuită din 11 membri.

Șoferul care a accidentat mortal două tinere, lipsit de libertate pentru șapte ani

Şoferul care a accidentat mortal două tinere, acum doi ani, pe traseul Chişinău-Soroca, a fost condamnat la șapte ani de închisoare și privat de dreptul de a şofa pe un termen de patru ani, transmite Info-Prim Neo. Sentinţa este cu drept de atac în instanţa superioară.

Potrivit Procuraturii Generale, şoferul conducea automobilul cu 80 de kilometri la oră şi a lovit în plin două tinere, de 17 şi 18 ani, în apropierea oraşului Orhei. Victimele au fost transportate de urgenţă la spital, dar nu au putut fi salvate.

Peste 60 mii de persoane suferă de diabet zaharat în R. Moldova

În R. Moldova sunt înregistrați peste 60 mii de pacienți cu diabet zaharat, iar fiecare al cincilea dintre aceștia este adolescent. Una din dificultățile persoanelor care suferă de diabet zaharat este imposibilitatea de testare la domiciliu. Aceștia nu sunt asigurați cu testere gratuite pentru controlul individual al nivelului de zahăr în sânge și al insulinei cu efect rapid.

Datele statistice arată că, în anul 2009, au fost înregistrate peste 7000 de cazuri noi de diabet zaharat, iar anul trecut acest indice a depășit cifra de 9000 de oameni. Experții susțin că cifrele reale sunt de două ori mai mari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *