Social

Știri pe scurt! Peste 13 mii de elevi nu au mers la școală

De asemenea, aproximativ două mii de elevi de la 51 de şcoli de circumscripţie din raioanele Soroca, Hâncești, Cimişlia, Călăraşi, Teleneşti, Orhei, Floreşti, Edineţ, Făleşti, Cahul, Ocniţa şi Cantemir nu au putut să se deplaseze către instituţiile de învățământ din cauza drumurilor înzăpezite.

Patru decesuri din cauza hipotermiei

În decursul zilei precedente, ambulanța nu putea ajunge la patru persoane care au solicitat ajutorul medicilor. Alte patru persoane, din raioanele Donduşeni şi Nisporeni, au murit de hipotermie. Pe lângă aceste cazuri fatale, pe întreg teritoriul ţării s-au înregistrat alte 31 de cazuri de hipotermie, notează MOLDPRES.

Dosarul celor 50 kg de haşiş a ajuns pe masa judecătorilor

Procurorii au finalizat urmărirea penală în cazul contrabandei cu haşiş la frontiera Leuşeni-Albiţa. Inculpaţii sunt acuzați de contrabandă şi circulaţie ilegală a substanţelor narcotice cu scop de înstrăinare. Se presupune că persoanele acuzate au procurat din Spania un automobil, în al cărui rezervor au tăinuit aproximativ 50 kg de haşiş de origine marocană, iar ulterior s-au deplasat spre R. Moldova. Cei trei inculpaţi riscă până la 15 ani de închisoare, transmite Info-Prim Neo.

Copiii cu dizabilități mintale au părinți alcoolici

Peste 90% din copiii născuţi cu dizabilităţi mintale au părinţii alcoolici, arată datele unui studiu realizat de International Drug Enforcement Centre Moldova.

Potrivit cercetării, toţi copiii născuţi din taţi care au consumat alcool timp de 4-5 ani au semne de handicap mintal. De asemenea, consumul de alcool în adolescenţă sporeşte riscul în perioada gravidităţii pentru avort spontan, naştere prematură sau încetinirea dezvoltării fătului. Astfel, specialiştii recomandă tinerilor să adopte un mod sănătos de viaţă, notează MOLDPRES.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *