Eveniment

Știri pe scurt! Transnistria trimite militari în Tighina

„În oraș sunt pacificatori ruși și moldoveni, dar nu sunt transnistreni. Prin urmare, vom cere restabilirea echilibrului, prin dislocarea acolo a unei companii din batalionul de rezervă de pacificatori”, a declarat Beleakov.

Consumați mai multe vitamine

Nutriţioniştii recomandă un meniu diversificat şi un consum sporit de fructe şi legume proaspete în perioada Postului Crăciunului, informează MOLDPRES.

Potrivit tradiţiilor, din data de 28 noiembrie creştinii ortodocşi de rit vechi intră în Postul Crăciunului. Conform canoanelor bisericeşti, postul este predestinat pentru curăţarea corpului, dar şi a spiritului. În această perioadă, însoţită de temperaturi scăzute, specialiştii recomandă populaţiei să nu exagereze cu pastele, pâinea şi cartofii pentru a nu perturba digestia şi a nu lua în kilograme. Specialiştii afirmă că, pe perioada postului, sunt indispensabile şi ceaiurile din plante. Totodată, nutriţioniştii avertizează că postul poate fi dăunător persoanelor care suferă de diverse boli, bătrânilor şi femeilor însărcinate.

Mai mulți abonați, mai puțini bani

În primele nouă luni ale anului 2012, piaţa de telefonie fixă a fost marcată, ca şi anul trecut, de diminuarea traficului şi a veniturilor provenite din vânzarea serviciilor destinate publicului pe fundalul unei creşteri neînsemnate a numărului de abonaţi. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), creşterea numărului de abonaţi telefonici se datorează exclusiv celor 24 de operatori alternativi. Aceştia au conectat la reţelele lor circa 21,3 mii de clienţi noi, iar baza de abonaţi a SA „Moldtelecom” s-a redus cu 3,5 mii. În perioada 1 ianuarie – 1 octombrie 2012, durata convorbirilor a scăzut, faţă de perioada similară a anului 2011, cu 8,4%. Convorbirile internaţionale s-au redus cu 12,6%, iar cele în reţelele fixe – cu 9,8%.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *