Actualitate

Sute de cetățeni ai R. Moldova, reclamau polițiștilor diferite plângeri, iar oamenii legii le ARUNCAU în sertare. Revenco: „Această atitudine a polițiștilor încuraja FURTURILE din locuințe”

Potrivit ministrei, în mai multe inspectorate din Republica Moldova sunt cazuri de tăinuirea de către polițiști a furturilor.

„Astăzi atestăm o mare îngrijorare în comunități cu privire la furturi din case, din curți, de pe stradă. În cadrul unui control rapid inițiat în mai multe inspectorate din republică, au fost depistate sute de infracțiuni de acest gen, care au fost tăinuite. Or, asta înseamnă că nu se luau măsuri de prevenire, nu erau prinși hoții. Printr-o asemenea atitudine din partea polițiștilor, era încurajată comiterea unor astfel de infracțiuni, furturilor în proporții mici. Acest lucru nu este nici normal și nici legal”, a precizat Revenco.

Ministra a solicitat noilor conducători de inspectorate să corecteze această abordare, care afectează imaginea poliției, dar și încrederea cetățenilor în organele de drept.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *