Politică

Țara în care purtătorul de cuvânt câștigă mai mult decât PREȘEDINTELE

Prim vicepremierul rus, Igor Shuvalov, şi soţia sa au cîştigat anul trecut suma de 11,1 milioane de euro, devansîndu-l cu mult pe preşedintele Vladimir Putin, care a cîştigat mai puţin chiar şi decît purtătorul său de cuvînt, potrivit declaraţiilor de avere ale oficialilor ruşi date vineri publicităţii, transmite AFP, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Cele mai mari cîştiguri le-a realizat prim vicepremierul Igor Shuvalov, un om de afaceri renumit pentru investiţiile sale plasate în diferite paradisuri fiscale. Potrivit declaraţiei sale de avere, Igor Shuvalov a cîştigat anul trecut suma de 226,3 milioane de ruble (5,6 milioane de euro), în timp ce soţia sa Olga Shuvalova a declarat că a cîştigat 222,1 milioane de ruble (5,5 milioane de euro).

În aceste condiţii, Igor Shuvalov a devenit în 2012 cel mai bogat membru al guvernului rus. Vicepremierul rus Alexander Hloponin, cel care în 2011 a ocupat prima poziţie cu 484 milioane de ruble (12,4 milioane de euro), s-a clasat abia pe locul al treilea, după ce a declarat că, împreună cu soţia sa, a încasat 68,3 milioane de ruble (1,7 milioane de euro).

În ceea ce priveşte angajaţii de la administraţia prezidenţială, cel care a declarat cele mai mari cîştiguri este consilierul prezidenţial şi fostul ministru al resurselor naturale, Iuri Trutnev, care pentru 2012 a declarat că a cîştigat 210,6 milioane de ruble (5,2 milioane de euro).

AFP

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *