CSI / Rusia

(The Telegraph) Serviciile ruseşti de informaţii deţin depozite secrete de arme în întreagă Europa

Depozitele de arme secrete şi minate sunt probabil ascunse în toată Marea Britanie şi alte ţări europene, fiind înfiinţate în timpul Războiului Rece de către agenţii Moscovei în vederea unui viitor conflict, scrie The Telegraph.

În depozite nu se află numai armament, ci şi echipament de comunicaţii. Documentele provin din "arhivă Mitrohin", un important ofiţer rus care a lucrat pentru KGB şi care a dezertat, predându-se forţelor NATO în 1992.

Vasili Mitrohin a copiat 33 de cutii de dosare din arhivele sovietice, dintre care 19 au fost puse acum la dispoziţia publicului. Notele lui Mitrohin descriu în amănunt depozitele de armament aflate pe lângă marile oraşe europene pentru a fi folosite de agenţii ruşi în cazul declanşării unui conflict.

Profesorul Andrew Christopher, istoric şi prieten al lui Mitrohin, spune că e sigur că şi în Marea Britanie există astfel de depozite secrete. "Desigur, este improbabil că armele ar mai putea fi în stare de funcţionare acum", a subliniat Christopher.

Un astfel de depozit secret, potrivit notiţelor lui Mitrohin, se află în zona oraşului elveţian Berna, lângă o capela aflată aproape de o fermă. "Faci 36 de paşi şi te vei găsi între doi copaci cu coroana bogată, singurii din zona. Între copaci sunt trei paşi. Acolo este depozitul", se arată în notiţe.

Alte note arată cum trebuie dezamorsate minele plasate deasupra cutiilor cu arme.

sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *