Moldova

Tiraspolul pregătește un “răspuns” la legea privind separatismul inițiată la Chișinău

Așa-zisul “președinte” al nerecunoscutei “Transnistrii”, Vadim Krasnoselski, a declarat vineri că Tiraspolul va lua măsuri ca răspuns la amendamentele la codul penal al Republicii Moldova care ar pedepsi separatismul.

Potrivit lui Krasnoselski, amendamentele pentru introducerea răspunderii pentru separatism, adoptate de parlamentul moldovean, ar putea afecta orice rezident al “Transnistriei”, deoarece “chiar și plata impozitelor va fi văzută ca un sprijin pentru separatism, dacă vor dori”.

“Bineînțeles, vom rezista 100%. Nu vom sta cu mâinile în sân. Am făcut câteva modificări la codul nostru penal care ne vor permite să îi urmărim penal pe toți cei care vor aplica legea privind separatismul împotriva locuitorilor din Transnistria”, a declarat el.

La 2 februarie, parlamentul moldovean a adoptat în lectură finală amendamentele la codul penal, care stipulează răspunderea pentru înființarea de structuri informative ilegale, apeluri la separatism și contacte cu structuri străine pentru spionaj și activități împotriva intereselor Republicii Moldova, precum și – dacă o persoană știa despre astfel de activități și nu le-a raportat.

Un reprezentant al Serviciului de contrainformații și securitate al Republicii Moldova, Radu Frija, a declarat că modificările nu prevăd răspunderea organizațiilor publice locale, organizațiilor neguvernamentale și firmelor înregistrate în Transnistria.

Sursa NewsMaker

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Toată existența reprobabilă, condamnabilă a așa-zisei republici transnistrene este o făcătură rusească, un experiment pervers, o ingerință criminală, amenințătoare ca sabia tiranului Damocles, la adresa libertății și independenței Republicii Moldova. O clică de mameluci subordonați imperiului, aplatizați până la inconștiență, fac în permanență modificări ”la codul nostru penal”, adică își fac mendrele ca în junglă, cu nădejdea că poate-poate li se va mai arunca un ciolan pentru supraviețuire! Groaznic și dezgustător! Într-o lume civilizată, bazată pe principiile democrației, nu fac penalii modificări la codul penal și mai ales nu aplică penalii legea! Rezervația sovietică, muzeul decadenței și rușinii, parascovenia degradaților cu epoleți și tinichele magnifice, contraatacă încă o dată, cu încă ce se mai poate: amenințări… Da, și zăpăciții au reguli numai de ei știute, încă se mai poate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *