Actualitate

Topul legumelor eficiente în desfundarea nasului

O legumă-minune, cu multe proprietăţi benefice pentru sănătate, ceapa este eficientă şi pentru desfundarea nasului. Iată cum trebuie să o folosiţi când aveţi nasul înfundat. Zdrobiţi o ceapă mare într-o farfurie şi aşezaţi-o lângă dumneavoastră în pat, atunci când dormiţi.

Ceapa conţine multe substanţe ce ajută la absorbţia viruşilor şi bacteriilor prin simpla sa inhalare. Deşi nu este o metodă foarte plăcută ca miros emanat, este foarte eficientă pentru desfundarea nasului. Hreanul este şi el de mare ajutor în cazul persoanelor cu nasul înfundat. Iată ce trebuie să faceţi pentru a vă desfunda nasul cu ajutorul hreanului.

Radeţi o cantitate cât mai mare de hrean, de preferinţă cel puţin două sute de grame, şi păstraţi hranul ras lângă dumneavoastră, fie la birou când lucraţi, fie acasă, când vă odihniţi. Hreanul nu are un miros neplăcut, însă este foarte înţepător şi vă poate ajuta să vă desfundaţi rapid nasul.

Cu hreanul ras mai puteţi prepara şi o pastă, frecându-l cu ulei şi sare şi o picătură de oţet de mere, pe care o consumaţi alături de o garnitură, efectul fiind desfundarea nasului. La fel ca şi în cazul cepei, şi usturoiul şi ardeiul iute vin în ajutorul persoanelor cu nasul înfundat.

Concret, este suficient să ronţăiţi doi-trei căţei de usturoi sau un pic de ardei iute pentru a avea un efect imediat şi garantat. Ardeiul iute, fie el proaspăt sau murat, este ideal pentru desfundarea nasului, însă pe o perioadă mai scurtă.

Sursa: Adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *