Tort de biscuiți fără coacere servit la nunta Printului William cu Kate Middleton: rețeta este uluitor de simplă
Ingrediente
Pentru opt porții ai nevoie de 225 de grame de biscuiți Rich Tea, 115 grame de unt fără sare, 115 grame de zahăr tos nerafinat, 115 grame de ciocolată neagră ruptă în bucățele (cu minimum 53% cacao) și de două lingurițe apă caldă.
Pentru crema de ciocolată e nevoie de 125 de grame de ciocolată neagră ruptă în bucăți și 125 de grame de frișcă.
Prepararea tortului
La început, unge cu unt forma de tort cu diametrul de 15 centimetri și acoperă-i fundul și marginile interioare cu hârtie de copt. Apoi rupe biscutii în bucăți mici cam de 2 cm.
Amestecă untul și zahărul într-un castron până când crema devine pufoasă, apoi adaugă ciocolată topită la microunde sau într-o ceașcă cu apă fierbinte și amestecă din nou.
Adaugă două lingurițe de apă, apoi bucățelele de biscuiți. Amestecă bine, astfel încât toate bucățile de biscuiți să fie acoperite complet de crema de ciocolată, apoi pune amestecul în formă de tort și apasă-l bine că să capete o textura mai fermă. Bagă tortul în frigider și lasă-l să se răcească o jumătate de ora sau până când se întărește.
Cum decorezi tortul de biscuiți
Pentru crema de ciocolată trebuie să adaugi bucățile de ciocolată într-un bol și apoi să torni frișcă într-o crăticioară pe care o lași să fiarbă la foc mic. Toarnă apoi crema peste bucățile de ciocolată și amestecă cu grijă până când ciocolată se topește complet, iar crema este perfect amestecată.
Scoate tortul din forma si pune-l pe un suport din inox sub care asezi o tavita ca sa pregatesti urmatoarea etapa, cea a decorarii. Acoperă âncet tortul cu crema calda, având grijă ca toată suprafața sa fie acoperită cu ciocolata. Dupa ce ai acoperit tot tortul, poți adăuga și alte elemente de ornare.
Sursa:andreearaicu.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!