Actualitate

Transportatorii anunță proteste în data de 25 noiembrie. Ce solicită aceștia?

„Transportatorii doresc să își exprime dezacordul față de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale privind politica de reglementare tarifară a serviciilor regulate de transport și protejarea intereslor ilegale din ramură și a abuzurilor comise de ANTA”, a declarat Oleg Alexa, președintele Consiliului APOTA.

Motivul organizării acestui protest ține de faptul că ministerul nu ar da undă verde solicitărilor și demersurilor adresate de către transportatori. Amintim că, în urma unei conferințe de presă susținută de către ministrul Andrei Spînu, la începutul acestei săptămâni, 15 noiembrie, acesta a anunțat că transportatorii vorbesc cu jumătăți de adevăruri, iar majorarea pe care o cer este extrem de mare.

De asemenea, ministrul a mai menționat că în prezent toți transportatorii activează la un tarif de 60 de bani pe km sau 70 de bani. Însă, doar 5% dintre transportatori pot aplica tariful de 70 de bani pentru că restul nu și-au renovat mijloacele de transport și nu se încadrează în criteriile legale.

Astfel, șoferii deja pot aplica o majorare de 10 bani, însă pentru asta trebuie să investească în mijlocele de transport.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *