Actualitate

Trebuie să plătești ca să intri în cont pe Facebook. Guvernul unei țări vrea astfel să câștige bani pentru dezvoltarea infrastructurii

Taxa pe rețelele sociale este de 200 de șilingi ugandezi, care înseamnă 0,05 dolari și se aplică pe zi. Deci, într-o lună, ugandezii trebuie să plătească cam 1,5 dolari.

Guvernul spune că vrea să strângă bani pe care-i va folosi în dezvoltarea infrastructurii țării. Dar mai este un motiv, pe care președintele Ugandei, Yoweri Museveni, l-a voalat. Ideea de bază e că Facebook și alte rețele sociale sunt mediul propice pentru „bârfe”, după cum spune președintele, mai ales un loc virtual unde cetățenii critică în mod excesiv și jignitor instituțiile puterii, iar acest lucru trebuie limitat. Și fiindcă nu poate să interzică acest lucru, s-a introdus taxa de acces.

Guvernul ugandez actual s-a format în 2016, în urma alegerilor prezidențiale și parlamentare și încă de atunci gruparea politică victorioasă a spus că va reglementa modul în care este folosit internet. În timpul alegerilor, internetul a fost chiar întrerupt în întreaga țară, din motive de securitate, s-a spus.

Sursa: playtech

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *