Internațional

Trei moldoveni au fost eliminaţi de la turneul „Sankt Petersburg Open”

32 de jucători de tenis, poziţionaţi pe locurile cele mai diferite în configuraţia actuală a clasamentului ATP, au fost angrenaţi în meciurile de calificare pentru accederea pe tabloul principal al puternicului turneu din oraşul de pe Neva. Printre aceştia s-au aflat şi trei sportivi moldoveni, lideri actuali ai probei în republica noastră.

Lui Radu Albot sorţii i-au hărăzit cel mai dificil traseu. După ce l-a învins pe bielorusul Andrei Vasilevski, cu scorul de 4-6, 7-6, 6-2 în meciul inaugural, moldoveanul s-a confruntat în etapa secundă cu primul favorit al calificărilor, Konstantin Kravciuk (Ucraina). Cu un decalaj substanţial de experienţă, ultimul a repurtat o victorie clară cu 6-2, 6-4, şi l-a eliminat pe conaţionalul nostru. Este de remarcat că, după ce a mai obţinut o victorie, Kravciuk (nr. 133 mondial) a mai obţinut o victorie şi a ajuns pe tabloul principal.

Câte o victorie au obţinut în prima etapă şi cei doi Andrei. Ciumac l-a „destrămat” pe rusul Andrei Iakovlev (6-1, 6-2), iar Gorban a trecut de Beka Komahidze, care a abandonat. Ambii tenismeni din R. Moldova, la fel ca şi Radu Albot, au fost eliminaţi, în runda secundă, de către Deniss Pavlovs (Letonia) şi ucraineanul Ivan Sergheev (favoritul nr.3 al calificărilor).

Pentru a remarca importanţa turneului din nordul Rusiei, menţionăm că fondul total de premii constituie 663.750 euro, iar principalii favoriţi sunt Mihail Iujnâi (numărul 9 ATP), Serghei Stahovski (32), Janko Tipsarevic (37) şi Denis Istomin (42).

Turneul se va desfăşura în perioada 23-31 octombrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *