Ultima oră

Treizeci de militanţi ai “Parlamentului Popular al Basarabiei” au fost reţinuţi la Odesa

Potrivit poliţiei din Odesa, cei 30 de militanţi ai "Parlamentului Popular al Basarabiei" au fost reţinuţi în timpul unui miting organizat în scopul solicitării unei autonomii culturale.

De asemenea, ei au protestat faţă de reţinerea unor membri ai acestei structuri, inclusiv a liderului Dmitrii Zatuliveter.

Un "Parlament Popular al Basarabiei" a fost creat în oraşul ucrainean Odesa, generând temeri privind apariţia de noi clivaje atât la Kiev cât şi în Republica Moldova.

Republica Moldova, care a constituit cea mai mare parte a fostului teritoriu Basarabia, este îngrijorată de iniţiativa din Odesa, care vizează zone situate la frontiera cu regiunea separatistă moldoveană Transnistria. Iniţiativa din Ucraina este susţinută de Mihail Formuzal, unul dintre liderii provinciei autonome moldovene Găgăuzia.

Administraţia prooccidentală de la Kiev, confruntată deja cu un conflict militar în regiunile est-ucrainene Doneţk şi Lugask şi cu pierderea Crimeei, a anunţat că urmăreşte cu atenţie situaţia de la Odesa.

Sursa: mediafax.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *