Politică

Tuleanțev a pozat în fața memorialului dedicat ocupanților sovietici cu simbolica fascismului rusesc

Se pare că pe lângă Igor Dodon, care a anunțat că nu se conforma legii și va purta panglica de 9 mai, și unii cetățeni declară că nu se vor conforma.

Igori Tuleanțev, președintele Consiliului ”Pentru Patria Liberă”, a anunțat că pe 9 mai va ieși pe stradă cu panglica Sf. Gheorghe, transmite Știri.md.

”Ordinul Gloriei este gata! Suntem gata și pentru marșul automobilelor retro. Ne vedem pe 9 mai în PMAN. Vicotoria – una pentru toți!”, a scris acesta.

Subliniem că marți, 19 aprilie, în cadrul unui briefing de presă, Maia Sandu a anunțat că a promulgat legea care interzice panglica Sfântului Gheorghe și alte simboluri ale războiului precum literele „V” și „Z”.

Şefa statului a precizat că interzicerea simbolurilor nu influenţează comemorarea eroilor care au luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Menţionăm că pentru promovarea simbolurilor respective, persoanele fizice riscă o amendă de până la 9.000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii, iar persoanele juridice şi cu funcţii publice, care vor încălca prevederile respective, riscă o amendă de până la 18.000 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *