Sport

Turneul Internațional ,,Seven Samurai Cup 2016”

Participanții au disputat locurile pe podium la opt categorii de vârstă. Cel mai spectaculos s-a dovedit a fi concursul de seniori, în cadrul căruia au evoluat doi lideri de rang internațional.

Primul sportiv moldovean, devenit campion mondial la karate la proba kata masculin nevăzători, Nicolai Bondarev din Chișinău, și-a confirmat calitățile și a cucerit locul I la proba de kata. Liderul echipei ucrainene Valerii Cebotari din Cernăuți s-a impus în fața adversarilor la categoria 75 de kilograme. Concursul pe echipe a avut următoarea configurație în partea de sus a clasamentului: locul I-Tiraspol, locul II – Cernăuți, locul III – Chișinău.

La ceremonia de inaugurare a participat Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova Masanobu Yoshii, Ministrul Tineretului și Sportului Victor Zubcu, care a remarcat că aceasta probă orientală se bucură de o popularietate crescândă în rândul tineretului din orașele și raioanele republicii, având în vedere recenta includere a sportului Karate în programul Jocurilor Olimpice 2020 din orașul Tokyo.

TIMPUL.MD (V.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *