Actualitate

Ucraina a întreprins măsuri pentru combaterea agresiunii informaționale venită din partea Rusiei

Documentul a fost aprobat anterior de Consiliul Național pentru Securitate și Apărare. Punerea în aplicare a decretului va fi monitorizată de secretarul NSDC, Alexandru Turchinov. Decretul a intrat în vigoare de la data publicării acestuia.

De menționat că, anterior, Ucraina a întreprins mai multe acțiuni de contracarare a propagandei ruse pe teritoriul țării și a luat măsuri în privința protecției sistemului bancar

. În februarie 2015, Poroșenko, a pus în aplicare decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare privind suprimarea agresiunii informațiilor rusești în mass-media. Ucraina a impus mai întâi restricții asupra persoanelor fizice și juridice din Rusia . Apoi, 388 de persoane și 105 companii au intrat sub diferite tipuri de sancțiuni. Ulterior, „lista neagră” s-a extins treptat.

În toamna anului 2016, Kievul a introdus sancțiuni împotriva sistemelor de plată din Rusia, iar anul trecut – împotriva tuturor celor cinci structuri de operare ale băncilor ruse de stat: Sberbank ucrainean și VTB, BM Bank (nepoata VTB, Prominvestbank (fiica VEB) ("fiica" băncii de economii). Este interzis să-și retragă capitalul în afara Ucrainei în favoarea persoanelor legate de acestea.

În luna mai a anului trecut, Kievul a extins lista sancțiunilor: a inclus 1 228 persoane fizice și 468 persoane juridice. În listă erau câțiva deputați ai Dumnei de Stat și jurnaliști ruși cunoscuți.

Sursa: Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *