Externe

Ucraina va trece la alfabetul latin. Chirilica să rămână doar la ruși

„Cred că acesta va fi unul dintre lucrurile fundamentale, că trebuie să scăpăm de alfabetul chirilic și să trecem la alfabetul latin”, a declarat secretarul CSNA printre alte afirmații privind securizarea Ucrainei față de Federația Rusă. De asemenea, acesta a menționat necesitatea utilizării în paralel a două limbi în Ucraina, iar cea de-a doua, să fie limba engleză.

„Engleza trebuie să fie o necesitate. Dacă vorbim despre lumea civilizată, atunci engleza este limba comunicării civilizate. Și trebuie să înțelegem că toată lumea ar trebui să știe engleza. Pentru cei care sunt deja în vârstă este mai dificil, aceasta este oarecum o problemă, dar începând de la grădiniță ar trebui să fie (impusă) în școli”, este convins Danilov.

Referitor la Radio Europa Liberă (Radio Svoboda/Libertatea), autoritățile ruse consideră că postul finanţat de Washington, care acoperă inclusiv activităţile opoziţiei ruse, are statutul de “agent străin”. Din acest motiv, în prima parte a anului, filiala din Moscova a fost amendată cu aproximativ 775.000 de euro și somată privind posibila blocare a funcționării în Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *