UE / Nato

UE cere REFORME dar e gata să susţină Republica Moldova

Declarații în acest sens au făcut aseară Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, precum vicepreședintele Comisiei Europene, Johannes Hahn, într-o conferință de presă la finalul celei de-a doua reuniuni a Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, potrivit IPN.

Federica Mogherini a precizat că în cadrul acestei reuniuni a fost accentuată importanța intensificării reformelor în sectoarele-cheie, depolitizării instituțiior de stat, eradicării corupției sistemice, și reformarea sistemului financiar-bancar.

„Adevărata provocare e să obţinem rezultate, iar UE este gata să susţină Republica Moldova, inclusiv financiar, după îndeplinirea condiţiilor”, a accentuat vicepreşedintele Comisiei Europene.

La rândul său, comisarul Johannes Hahn a spus că în timpul acestei reuniuni a remarcat cât este de importantă reforma în sectorul justiţiei şi în cel financiar bancar, dar şi cât de important este să se ajungă la un nou acord cu FMI.

De cealaltă parte, premierul Pavel Filip, a remarcat că misiunea Guvernului de la Chișinău nu este deloc uşoară, având în vedere circumstanţele politice şi social-economice cu care se confruntă ţara, însă atât el, cât şi colegii săi din Executiv, sunt absolut determinaţi să facă dovada unor acţiuni concrete şi să livrare rezultate. „Mesajele de susţinere pe care le-am primit de la partenerii din UE sunt foarte importante, deoarece ne dau curaj, ne dau putere şi încredere”, a încheiat şeful Cabinetului de miniştri.

Consiliul de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană s-a desfăşurat la Bruxelles luni, 14 martie 2016.
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *