Actualitate

ULTIMA ORĂ! CNA l-a reținut pe fostul președinte al raionului Anenii Noi. Ce i se incriminează

Fostul președinte al raionului Anenii Noi, Serghei Rapcea, a fost astăzi reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție pentru abuz de putere.

Acesta a fost reținut pentru fapte comise în perioada în perioada în care era președinte al raionului, transmite Jurnal.md.

Anterior, Rapcea a fost vizat în mai multe cazuri care au scandalizat opinia publică. Unul dintre cele mai răsunătoare s-a întâmplat în 2018, când Serghei Rapcea a amenințat a agresat fizic și a amenințat cu moartea un om de afaceri.

Bărbatul deţinea în arendă o fâşie de pământ la intrarea în Anenii Noi. Intenţiona să construiască acolo un centru de agrement şi o benzinărie. Preşedintele organizaţiei teritoriale a PD, Serghei Rapcea, devenit ulterior preşedinte al raionului Anenii Noi, ar fi cumpărat şi el un lot de pământ în vecinătatea terenului cu pricina, pe care ar fi început să construiască, la fel, un centru de agrement şi o benzinărie. Pentru a-şi asigura ieşirea la traseu, ar fi ocupat şi o bucată din terenul vecin. În urma agresării omului de afaceri, Rapcea s-a ales cu amendă de 1.000 de lei, iar dosarul a fost clasat.

În acea perioadă, mai mulți oameni din Anenii Noi au organizat și proteste, cerând demisia președintelui de raion. Oamenii se plângeau că Rapcea, care era și șeful organizației teritoriale a Partidului Democrat, ar fi obligat mai mulţi primari din raion să adere la PD.

În adresa lui Rapcea au fost atunci și acuzații precum că l-a alungat de la lucru pe singurul medic de familie din satul Gura Bâcului din cauza că nu ar fi vrut să adere la PP.

În 2019, Rapcea fusese acuzat și de faptul că ar fi numit abuziv în funcția de director al spitalului raional o persoană care nu avea calificarea necesară.

Și în 2021, când era deja consilier raional, Serghei Rapcea a fost vizat într-un scandal legat de cariera de nisip din apropierea satului Beriozchi, raionul Anenii Noi.

Agentul economic care extrage zăcăminte spunea că a solicitat Primăriei extinderea spațiului și schimbarea destinației din teren agricol în teren pentru explorări miniere. Autoritățile locale refuzat să semneze actul pe motiv că acțiunile de explorare ar fi ilegale. Agentul economic susținea însă că refuzul Primăriei ar fi influențat de fostul președinte de raion, Serghei Rapcea, care ar fi urmărit să-l deposedeze de afacere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *