Justiție

ULTIMA ORĂ! Dorin Damir, finul de cununie al lui Plahotniuc, a fost achitat în dosarul de șantaj

Dorin Damir, finul de cununie al lui Vladimir Plahotniuc, a fost achitat în dosarul de șantaj și amestec în înfăptuirea justiției, în privința conducătorului unei agenții imobiliare. Decizia a fost luată de Judecătoria Buiucani, Chișinău, transmite Jurnal.md.

„Instanța apreciază că faptele imputate inculpatului Dorin Damir nu întrunesc elementele infrcațiunii prevăzută de art. 189 alin.(1) Cod penal – șantajul, adică cererea de a săvârşi alte acţiuni cu caracter patrimonial, ameninţând cu violenţă persoana şi rudele acesteia, precum și a infracțiunii prevăzută de art. art. 303 alin.(2) Cod penal- amestecul în înfăptuirea justiţiei şi în urmărirea penală, adică amestecul, sub orice formă, în activitatea organelor de urmărire penală, cu scopul de a împiedica cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a cauzei penale nr.*****, motive pentru care instanța va achita inculpatul pe ambele capete de învinuire”, se arată în sentința de achitare, pronunțată de judecătoarea Aurelia Cazacliu.

Hotărârea a fost pronunțată la sfârșitul lui decembrie, dar a fost publicată astăzi, 31 ianuarie.

În cadrul urmăririi penale efectuate de comun cu ofițerii SIS, procurorii PCCOCS au examinat sesizarea avocatului conducătorului agenției imobiliare Pro-Imobil, Vladislav Musteață, precum și alte probe în acest sens, care relevă caracterul penal al faptelor inculpatului. Mai exact, acesta avea calitatea de învinuit într-o cauză penală, în care victimei îi era recunoscută cauzarea de către inculpat a unui prejudiciu material.

„În scopul eludării răspunderii penale, acesta a apelat la metode ilegale. Astfel, acesta a șantajat victima prin intermediul avocatului, cu amenințări de răfuială fizică împotriva sa și a familiei acesteia, în stilul anilor ’90, pentru ca să-și retragă plângerea și pretențiile”, anunța anterior PCCOCS.

Totodată, potrivit PCCOCS, prin aceste acțiuni de șantaj au fost comise fapte de natură să împiedice cercetarea obiectivă a cauzei penale vizate, pentru a opri deferirea acesteia justiției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *