Actualitate

ULTIMA ORĂ! Găgăuzia a aprobat o lege care permite purtarea panglicii Sf. Gheorghe

Astăzi, 29 aprilie, Membrii Adunării Populare din UTA Gagauz-Yeri (APG) au aprobat o lege locală privind simbolurile Victoriei pe teritoriul autonomiei. Aceasta permite confecţionarea şi folosirea aşa-numitelor panglici ale Sfântului Gheorghe în regiune, transmite MOLDPRES.

Legea regională a fost adoptată în regim simplificat. Potrivit deputaţilor APG, acest lucru este permis de Regulamentul cu privire la statutul special din UTA Găgăuzia. 

Amintim că pe teritoriul Republicii Moldova simbolurile care promovează agresiunea militară sunt interzise (literele V şi Z, precum şi aşa-numitele panglici al Sf. Gheorghe), după ce șefa statului Maia Sandu a promulgat săptămâna trecută legea în acest sens, adoptată anterior de Parlament.

Potrivit documentului adoptat de Legislativ, confecționarea, vânzarea și deținerea simbolurilor agresiunii militare, se pedepsește cu o amendă de la 4 500 până la 9 000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore. Persoanele juridice riscă amenzi de până la 18 mii de lei.

Mai mulţi jurişti s-au expus pe marginea hotărârii deputaţilor de la Comrat, afirmând că aceasta poartă în mare parte caracter politic, or, legile autonomiei nu pot fi mai presus faţă de Constituţia şi legile Republicii Moldova. Se afirmă, de asemenea, că legea de la Comrat nu va avea valoare legală pentru poliţişti.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

  1. gagauziaicele intre 12-70 de ani sa-si procure de pe acum chilotzei roz si buchetzele de flori sa aibe cu ce sa intampine pe eliberatorii muscali care le vor lega de maini cu panglica sf gheorghe sa le violeze.
    maladetz maldava..!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *