Justiție

ULTIMA ORĂ! Marina Tauber nu părăsește Penitenciarul nr.13. Recursul avocaților deputatei – respins

Magistrații Curții de Apel Chișinău au menținut decizia Judecătoriei Chișinău, sediu Ciocana, cu privire la mandatul de arest preventiv prelungit cu 20 de zile pentru deputata Marina Tauber, ca urmare a examinării de marți, 23 august, a recursului avocaților care au solicitat repetat anularea măsurii de arest preventiv și aplicarea unei măsuri non-privative de libertate, transmite Replicamedia.

Informația oficială a fost confirmată de procurora de la Procuratura Generală (PG), Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.

Menționăm că la 16 august, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au respins solicitarea avocaților deputatei Partidului ȘOR, Marina Tauber, privind revocarea măsurii de arest preventiv și aplicarea unei măsuri non-privative de libertate. Totodată, Tauber rămâne în Penitenciarul nr. 13 din Capitală încă 20 de zile, instanța prelungindu-i mandatul de arestare.

Deputata a fost pusă sub învinuire pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor”.

Potrivit probelor administrate pe dosar, s-a constatat că partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste.

De asemenea, responsabilii spun că, din aceleași surse de proveniență infracțională, ar fi fost achitate salarii lunare membrilor partidului în sumă de 100 000 de euro, iar peste 3,5 milioane de lei ar fi fost folosite pentru transportarea participanților la protestele din Piața Marii Adunări Naționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *