Moldova

Un activist al Partidului „Patria” rămâne în arest pentru încă 30 de zile

Procurorul a explicat că prelungirea mandatului de arest este necesară pentru că nu au fost finalizate expertizele necesare în dosar. Avocatul Pavel Midrigan a calificat dosarul penal drept unul „inventat”, menționând că va ataca decizia Judecătoriei Centru la Curtea de Apel Chișinău.

Moraru a fost arestat pe 13 decembrie. El este învinuit de „organizarea sau conducerea unor dezordini în masă, însoţite de aplicarea violenţei împotriva persoanelor, de pogromuri, incendieri, distrugeri de bunuri, de aplicarea armei de foc sau a altor obiecte utilizate în calitate de armă, precum şi de opunere de rezistenţă violentă sau armată reprezentanţilor autorităţilor”. 

Cazul lui Cornel Moraru este instrumentat de procurorul Ion Bunica, acelaşi care conduce ancheta pe numele lui Nicoale Ţipovici, reţinut pe 3 decembrie curent, mâna dreaptă a politicianului Renato Usatîi, aflat acum la Moscova.  Nicolae Ţipovici este bănuit de oamenii legii că ar fi pus la cale asasinarea șefului adjunct al Inspectoratului General de poliție, Gheorghe Cavcaliuc.

Potrivit procurorilor activiștii partidului Patria, care au fost reținuți, sunt bănuiți în mai multe dosare pentru coruperea alegătorilor, dar şi pentru spălare de bani. 

Precizăm că Partidul „Patria” condus de omul de afaceri Renato Usatîi a fost exclus din cursa electorala cu o zi înainte de alegerile din 30 noiembrie pentru că ar fi primit bani de la o companie off-shore, lucru interzis de legislație. În decembrie, poliția și procurorii au demarat mai multe percheziții în sediul partidului și câteva filiale ale acestuia.

După deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *