Justiție

Un adolescent, învinuit de șapte denunțuri false cu bombă din ianuarie 2022, trimis în judecată

În această dimineață, procurorii PCCOCS au trimis în judecată un alt dosar penal, în care un adolescent din Sudul republicii este învinuit de șapte denunțuri false despre faptul că anumite locații din Sudul republicii ar fi fost minate. Acesta trimisese înștiințările false prin poșta electronică, pentru a-si ascunde identitatea, dar a fost depistat de oamenii legii și investigat pentru tragerea lui la răspundere penală.

Cazul a avut loc în perioada 19-21 ianuarie 2022 și a fost reflectat în presa națională. Denunțurile au vizat locații din Ceadâr-Lunga, Comrat și Vulcănești – instituții de învățământ, precum și un cimitir.

Astfel, potrivit materialelor dosarului, la comunicarea denunțurilor false, adolescentul a urmărit scopul perturbării activității instituțiilor de stat.
 
Suplimentar examinării aspectului penal de către instanța de judecată, autoritățile au formulat și o acțiune civilă, pentru recuperarea celor circa 60.000 lei cheltuiți pentru acțiunile obligatorii cu rol de prevenție a potențialelor urmări provocate de astfel de atentate, întreprinse de serviciile specializate.
 
Autoritatea de investigație urmează să comunice public informații cu impact social major la subiectul anunțat, cu respectarea drepturilor procedurale ale părților, implicit a prezumției nevinovăției, prevăzute de lege.

Sursa: Sinteza.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *