Moldova

Un dosar al deputatului PLDM Ion Butmalai privind procurarea ilegală de imobile a ajuns în vizorul Curții de Conturi și Procuraturii Generale

Dosarul nr. 2rae-52/09, examinat de Judecătoria Economică de Circumscripție, ține de procurarea de către companiile „Trans-Butu-Auto” și „Butu-Test-Auto” a două terenuri – de 2,69 de ha și 0,9 ha – de la Primăria or. Cahul. După efectuarea tranzacției, s-a descoperit că pe aceste terenuri se aflau imobile, în special o clădire a unei spălătorii, o parte din clădirea unui centru de control tehnic și un garaj ce aparțineau unei companii de stat.

În cadrul examinării dosarului, s-a constatat că tranzacțiile efectuate de companiile deputatului PLDM Ion Butmalai au încălcat grav o serie de prevederi, în special a fost stabilită incorect suprafața terenului comercializat, fiind vândută o suprafață mult mai mare decât lotul expus spre vânzare, s-a ignorant prezența valorilor imobiliare pe aceste terenuri, în plus autoritățile locale și-au depășit atribuțiile de serviciu, primăria neavând împuterniciri de a permite vânzarea acestor terenuri, tranzacția ținând de competența Consiliului raional.

În final, instanțele judecătorești au reziliat acordurile de vânzare, refuzând recursurile înaintate de firmele deputatului PLDM Ion Butmalai.

Acest dosar a intrat în vizorul Curții de Conturi care, prin Hotărârea nr. 53 din 23.11.2012, a decis expedierea dosarului către Procuratura Generală.

D. C.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *