Actualitate

Un fost director interimar a Camerei Naționale a Cărții, luat la ochi de ANI, iar mai mulți funcționari s-au ales cu verificări

În perioada vizată, două acte de constatare au fost emise de inspectorii de integritate prin care au fost stabilite încălcări ale legislației speciale a ANI. Astfel, un fost deputat a fost identificat cu avere nejustificată de peste jumătate de milion de lei și urmează a fi supusă confiscării, iar un conflict de interese a fost constatat la un fost primar din raionul Telenești.

De asemenea, inspectorii de integritate au refuzat să inițieze controale în privința mai multor funcționari publici și aleși locali din raioanele Hâncești, Briceni, Ocnița și Edineț pe motivul lipsei unei bănuieli rezonabile. Motivul și argumentarea inspectorilor, precum și numele subiecților pot fi vizualizate pe pagina web a ANI, în secțiunea ANI Interactiv – Acte de refuz inițiere.

Reprezentanții ANI au acordat circa 30 de consultații la depunerea declarațiilor de avere și interese personale anuale. Inspectorii de integritate au soluționat patru conflicte de interese care au fost declarate conform legii de către subiecții declarării.

ANI a eliberat 13 Certificate de Integritate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *