Constantin Tănase

Un glonț în fruntea RM de la lunetistul Putin

Evenimentele din Ucraina ar fi trebuit să-i readucă la realitate pe moldoveni – mă refer la acei moldoveni care mai au nostalgii după URSS și Rusia. Implicarea criminală a Rusiei în evenimentele sângeroase din Kiev nu mai poate fi ascunsă nici chiar de ruși. Astfel, Rusia țarilor care în sec. XIX era numită „jandarmul Europei”, azi e Rusia lui Putin și poate fi numită „lunetistul CSI”: Kremlinul nicidecum nu poate renunța la rolul de „frate mai mare” al tuturor popoarelor din fosta URSS, mânate în așa-zisa CSI.

În repetate rânduri am scris că în RM există două structuri puternice de ocupație rusească: partidul comuniștilor și biserica aflată sub controlul Rusiei; în repetate rânduri am insistat asupra promovării unor politici statale ferme de desovietizare, decomunizare și derusificare a societății. RM are zeci de probleme, dar nici una nu e atât de gravă, nici chiar sărăcia și oligarhia, cum este cea a prezenței factorului rusesc în viața noastră politică, economică, mediatică ș.a.m.d.

Drept răspuns, reprezentanții „coloanei a cincea” a Rusiei în RM, dar și „patrioții stataliști” de la Chișinău, m-au acuzat de atitudini rusofobe și chiar xenofobe. Acuzatorii mei nu doreau să observe că eu mă refeream la Rusia imperială și la șovinismul velicorus al conducerii Rusiei, dar nu la rușii simpli, la poporul rus în general.

Evenimentele din Ucraina au confirmat justețea abordărilor noastre. Repet ce am spus: Rusia nu este un partener strategic, ci neprieten strategic. Cu toate acestea, conducerea RM nu face nimic pentru a diminua prezența rusească în RM. Una din multele dovezi e și libertatea absolută de care se bucură agenții rușilor gen Voronin, Formuzal, Dodon.

Dacă, ferească Dumnezeu, la Chișinău s-ar întâmpla ceea ce s-a întâmplat la Kiev, principalii lunetiști care vor trage în noi vor fi acești trei crai de la „Răsărit”.

Repet, aceștia sunt liberi, iar „partidele” lor nu sunt scoase în afara legii. Aceste „partide” sunt în realitate organizații care luptă nu împotriva guvernării, ci împotriva statului RM.

Ce așteaptă acest stat?

Un glonț în frunte de la lunetistul Putin?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *