CSI / Rusia

Un jurnalist pro-rus a spus că „nu regretă” perioada petrecută într-un grup de extremă-dreapta, după ce a fost surprins cu tatuaje fasciste

Gleb Erve relatează în prezent despre conflictul – care este conform Moscovei o necesitate pentru a „denazificara Ucrainei” – pentru agenția de presă de stat RIA Novosti.

Biroul de știri ucrainean Kyivskaya Pravda a publicat imagini care prezintă simboluri fasciste și naziste tatuate pe cap și pe brațul lui Erve. Sunt emblema Partidului Național Fascist Italian tatuată pe ceafă și Algiz, sau runa Vieții, folosită pe scară largă în Germania nazistă, pe mână.

Scriind pe aplicația de mesagerie Telegram, Erve nu a negat că are tatuajele, dar a spus că a părăsit extrema-dreapta în urmă cu trei ani, după ce s-a simțit „ dezamăgit ” de mișcare.

„Regret această poveste? Nu. Pur și simplu pentru că a fost o experiență, una foarte neobișnuită”, a spus Erve într-un interviu acordat publicației de știri de stat Sputnik.

El a susținut, de asemenea, că antecedentele sale l-au ajutat să intervieveze prizonierii din Batalionul Azov din Ucraina – un grup cu rădăcini de extremă dreaptă care a fost de atunci încorporat în armata ucraineană – și să caute literatură „naționalistă” în Ucraina.

Înainte de a se alătura RIA Novosti, Erve a lucrat la un salon de tatuaje din Moscova alături de Andrei Dedov, un aliat al activistului nazist rus Maxim „Tesak” Martsinkevich, a raportat ulterior Novaya Gazeta Europe .

Martsinkevich a fost acuzat de două ori de incitare la ură etnică sau rasială, în timp ce rapoarte neconfirmate l-au legat pe Dedov de mai multe cazuri de crimă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *