Actualitate

Un medic de la Institutul Oncologic, reținut de CNA: Ar fi pretins 2000 de euro

„La momentul dat, nu comentăm reținerea medicului. Lăsăm la latitudinea CNA și a procurorilor anticorupție cazul destul de neplăcut. Așteptăm să vedem care vor fi rezultatele”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Institutului Oncologic, Rodica Tomașenco, transmite ipn.md.

Procurorii anticorupție și ofițerii CNA l-au reținut pe medic în momentul primirii banilor. Transmiterea bancnotelor s-a efectuat sub controlul CNA și a fost documentată cu mijloace speciale audio și video.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă până la 10 ani de închisoare cu amendă și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe o perioadă de până la 15 ani.

„În acțiunile lor, Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție au fost sprijinite de conducerea Institutului Oncologic”, precizează sursa citată.

Anterior au mai avut loc cazuri de rețineri ale unor cadre medicale din cadrul Institutului Oncologic. Cu referire la un caz din august 2020, Rodica Tomașenco a comunicat faptul că medicul care fusese reținut atunci nu mai activează la Institutorul Oncologic, el fiind angajat într-o clinică privată. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *