Actualitate

Un nou caz Năstase? Regimul încearcă să-i „fure” unui oponent primăria. CEC cere excluderea Marinei Tauber din cursa electorală de la Bălți

CEC-ul aflat sub controlul PAS a constatat folosirea de către candidat a fondurilor financiare și materiale nedeclarate la alegerile locale noi în circumscripția electorală municipală Bălți, de cel puțin 34.260 de lei, iar în consecință, depășirea maximă a plafonului stabilit de CEC, cu cel puțin 9 514 lei.

Potrivit raportorului, vicepreședintele CEC Pavel Postica, în adresa CEC au fost trimise solicitări din partea ex-deputatei Platformei DA, Arina Spătaru; candidatul independent la Primăria Bălți, Nicolai Grigorișin și Inspectoratul de Poliție Bălți care susțin că rapoartele financiare ale Partidului Politic Șor, înregistrate la CEC, nu conțin date care ar reflecta acordarea serviciilor de catering de către un agent economic pentru voluntarii care făceau agitație electorală pentru Marina Tauber.

Suma nedeclarată se ridică la 152 de mii de lei.

Totodată, Nicolai Grigorișin și-a manifestat îndoiala privind costul real al publicității electorale a partidului pe rețele de socializare, precum și acuză implicarea a persoanelor străine în campania electorală a Marinei Tauber.

La rândul său, candidata la funcția de primar de Bălți, Marina Tauber, consideră că solicitările trimise la CEC nu au bază factologică și a cerut să fie respinse. Cât privește situația cu agentul economic, ea menționează că CEC deja a analizat subiectul în cadrul unei ședințe. Ea mai spune că toate cheltuielile pentru publicitate pe online și TV s-au făcut din contul fondului electoral și că IGP Bălți nu a adus nicio dovadă precum că un reprezentant al partidului ar fi avut o relație financiară cu agentul economic care a prestat servicii de catering. Marina Tauber susține că acuzațiile aduse ei și partidului sunt niște aberații. Ea a venit cu mai multe acuzații către vicepreședintele CEC, Pavel Postica, precum că ar fi intimidat membrii CEC la subiectul discutat și le-ar fi spus să voteze pentru excluderea sa din cursa electorală. Fiind întrebată ce probe poate furniza în acest sens, un reprezentant al Marinei Tauber a declarat că va face uz de acest drept când va considera oportun.

Candidata Partidului Politic „Șor”, la Primăria Bălți, Marina Tauber, a câștigat primul tur al alegerilor din Bălți, cu 47,93% din voturile valabil exprimate.

În turul doi, care va avea loc la 5 decembrie, se va duela cu Nicolae Grigorișin, candidat independent, care a acumulat doar 20,93% din voturi.

Amintim că Maia Sandu a avut un discurs agresiv față de rezultatul din Bălți, afirmând că aia nu este democrație.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *