CSI / Rusia

Un om de afaceri cu cetăţenie rusă şi americană recunoaşte că a spionat în folosul Moscovei

Alexander Fishenko (49 de ani) era proprietarul unei întreprinderi, Arc Electronics, cu sediul în Houston (statul Texas, în sud), şi coproprietar al unei alte societăţi, Apex System, cu sediul în Moscova, când a fost arestat în 2012 în cadrul unei reţele formate din 12 persoane.

Reţeaua este acuzată că a alimentat, datorită celor două întreprinderi, un trafic, ce dura din octombrie 2008, în folosul armatei şi al serviciilor de informaţii ruse.

Piesele de microelectronică în cauza sunt supuse unor controale guvernamentale stricte din cauza unei potenţiale utilizări a lor în sisteme militare, îndeosebi de radar şi supraveghere, pentru ghidarea armelor.

Fishenko a admis în cele din urmă acuzaţiile la adresa să în timp ce procesul sau se apropie. El riscă zeci de ani de închisoare pentru diferite capete de acuzare, de la export ilegal de elemente de armament la spălare de bani. ”Fishenko şi-a umplut buzunarele în detrimentul securităţii noastre naţionale”, a comentat procurorul federal Kelly Currie.

Pentru a evita controalele la vânzarea şi la exportul acestor echipamente strict limitate în SUA, inculpaţii operau adesea prin intermediari şi ascundeau destinaţia acestor piese, greu de găsit în Rusia, care erau în general aduse via aeroportul newyorkez J.F. Kennedy.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *