Internațional

Un reporter al ziarului american Washington Post va fi judecat pentru spionaj în Iran

Corespondentul cotidianului la Teheran este acuzat de "colaborare cu un Guvern ostil" şi "propagandă", a afirmat avocatul său. Rezaian a fost aretat în iulie şi acuzat în decembrie, dar acuzaţiile împotriva lui nu au fost cunoscute până în prezent.

Washington Post a calificat aceste acuzaţii drept "absurde şi demne de dispreţ".

Avocatul lui Rezaian, Leila Ahsan, a aflat despre aceste acuzaţii după ce s-a întâlnit cu el luni, pentru prima dată, a afirmat Washington Post.

Acuzaţiile formulate împotriva lui includ, de asemenea, strângere de informaţii despre "politica internă şi externă" şi oferirea lor unor "persoane cu intenţii ostile". Ahsan a declarat că nu a văzut nicio dovadă împotriva clientului ei. Ea l-a apărat afirmând că, în calitate de jurnalist, "este în natura profesiei să obţii acces la informaţii şi să le publici".

"Totuşi, clientul meu nu a avut acces direct sau indirect la informaţii clasificate pentru a le împărtăşi cuiva", a adăugat ea.

Rezaian, cetăţean americano-iranian, este deţinut la închisoarea Evin din Teheran şi urmează să fie judecat de Tribunalul Revoluţionar, care audiază cazurile referitoare la securitatea naţională. Data procesnului nu a fost stabilită încă.

Sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *