Actualitate

Un rus a încercat să mituiască cu 1 milion de dolari un angajat Tesla pentru a lansa un atac de tip ransomware

Potrivit FBI, Egor Igorevich Kriuchkov și grupul lui intenționau să lanseze un atac de tip ransomware asupra companiei, al cărei nume nu a fost făcut public. Presa susține că este vorba despre Tesla. Atacatorii sperau să obțină o răscumpărare în valoare de 4 milioane de dolari.

Suspectul, în vârstă de 27 de ani, a fost arestat după ce angajatul pe care a încercat să îl plătească ar fi informat autoritățile. Kriuchkov a fost reținut în Los Angeles, California.

Rusul l-a contactat pe angajatul american prin intermediul WhatsApp. Cei doi aveau o cunoștință comună. Apoi, pe 3 august, cetățeanul rus a mers în SUA și l-a luat pe angajatul respectiv într-o excursie. Acolo, Kriuchkov i-a dezvăluit planurile pe care le avea și i-a oferit 500.000 de dolari. Angajatul respectiv a solicitat 1 milion de dolari.

Un atac de tip ransomware diferit

Kriuchkov i-a explicat că grupul plătește angajați ai unor companii pentru a introduce malware în sistemele companiilor respective”, potrivit FBI. Bărbatul ar fi declarat că a executat mai multe atacuri de succes de acest fel.

Atacatorii nu doreau să cripteze datele, cum se întâmplă de obicei în astfel de atacuri, ci intenționau să le fure și să ceară bani de la companie pentru a nu le face publice. Furtul avea să fie mascat de un atac de tip DDoS, care avea rolul să țină ocupați angajații de la departamentul de securitate informatică.

Kriuchkov a apărut deja în fața instanței. Cetățeanul rus riscă să petreacă cinci ani după gratii și să plătească o amendă de 250.000 de dolari.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *