Actualitate

Un tânăr de 16 ani a intrat prin efracție în Parlamentul irlandez și a fost reținut

Poliția din Dublin a reținut sâmbătă un adolescent care a intrat prin efracție în Leinster House, clădirea parlamentului irlandez, și a provocat pagube.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 16:00. Individul care a pătruns ilegal în incinta parlamentului irlandez a fost arestat și dus pentru a fi interogat.

Poliția a precizat că ancheta privind incidentul este în curs de desfășurare. Se știe că clădirea parlamentului a suferit pagube în urma spargerii, dar forțele de ordine nu au comentat detaliile.

Jennifer Whitmore, membră a Comisiei de supraveghere parlamentară din Irlanda pentru Leinster House, a calificat intruziunea drept “îngrijorătoare”, adăugând că “este important ca sistemul de securitate să fie verificat, iar eventualele lacune să fie detectate și corectate rapid”.

Gerry Buttimer, președintele Camerei superioare a parlamentului irlandez, a descris intruziunea ca fiind “o încălcare foarte gravă a securității care trebuie investigată”. El a declarat că problema va fi discutată la următoarea reuniune a unei comisii parlamentare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *