Social

Unde vor să învețe absolvenții liceelor din Chișinău? Republica Moldova ca varianta de rezervă

„Testul maturității” cum mai este numit acest set de examene, le va oferi tinerilor absolvenți o experiență mai mult sau mai puțin frumoasă, iar de rezultatele testului vor depinde opțiunile lor de viitor. Cum decurg pregătirile pentru BAC, ce obiect au ales absolvenții la al patrulea examen și la ce facultate vor merge absolvenții citiți în sondajul de mai jos.

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, Chișinău
Marin Barbărasă
Nu pot spune că mă pregătesc foarte intensiv pentru BAC. Anul acesta am făcut ore suplimentare la istorie și geografie, dar mizez în mare parte, pe cunoștințele acumulate în toți cei 12 ani de școală. Mi-am ales geografia ca examen opțional. Dacă obțin rezultate relativ bune la BAC, voi aplica la câteva universități din Romania, Facultatea Științe Juridice. Și ca variantă de rezervă va fi Republica Moldova.

Marina Vlad
Având o afacere proprie, pe care o administrez de una singură, am timp și pentru pregătirile de BAC. Doresc să-mi continui studiile aici, în Republica Moldova, la ULIM – Facultatea de Biomedicină și Ecologie.

Liceul Teoretic Român Francez „Gheorghe Asachi”, Chișinău
Adrian Cortac
Pregătirile pentru BAC sunt în toi, mi-am ales geografia ca examen opțional și voi opta pentru o facultate din afară, Economie și Gestiune în Franța.

Patricia Breaghin
Evident că pregătirile au început din timp, profesorii ne ajută la maximum. Am aplicat la Strasbourg, la Facultatea de Drept și Științe Politice și am primit un răspuns pozitiv.

Liceul Teoretic „Nicolae Gogol”, Chișinău
Valentin Surdu
Profesorii ne susțin, ne ajută, noi lucrăm și individual, mi-am ales fizica ca obiect facultativ, chiar dacă este un obiect mai puțin ales la BAC. Voi aplica la studii în țară și peste hotare, deja o să vedem cum îmi va fi norocul.

Nikita Chidic
Încerc să mă pregătesc din plin de examene, mi-am ales geografia, ca examen la alegere. Am optat pentru o universitate din Rusia, Facultatea de Economie și am fost și selectat deja.

Victoria Nisenco
Zilnic muncesc pentru a avea rezultate bune la examene, geografia este obiectul ales de către mine pentru examenul facultativ. Mi-am trimis pachetul cu actele necesare la o facultate din Rusia, aștept răspunsul lor, iar dacă nu voi fi admisă acolo, voi încerca în țară, la ASEM – marketing.

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” , Chișinău
Alexandrina Vesu
Pregătirile sunt tensionate și pline de emoții, chimia este obiectul ales. Voi opta pentru o facultate din SUA, Danemarca sau chiar Republica Moldova.

Marius Chirtoacă
Ca și fiecare absolvent sunt în toiul pregătirilor de BAC. După absolvire, voi alege să fac o facultate în Europa, cred că Olanda va fi acea țară și domeniul ales va fi Dreptul.

Liceul Teoretic „Spiru Haret”, Chișinău
Victor Colța
Acord mai puțin timp activităților mele extracurriculare, și mai mult mă focusez pe testele de BAC, informatica este obiectul pe care l-am ales. Voi opta pentru o facultate de IT de la Universitatea Tehnică din Moldova.

Alexandrina Cenușă
Mă pregătesc din timp pentru aceste examene, mi-am ales chimia ca examen opțional. Sper să aplic și peste hotare, aș dori în România să fiu admisă la Inginerie și Mecanica Autovehiculelor, iar aici voi aplica la USMF.

Veronica Purice, stagiară

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *