Actualitate

Unirea prin infrastructură: România și Republica Moldova se angajează să consolideze legăturile dintre cele două țări

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat într-o postare pe Facebook că România și Republica Moldova vor colabora mai strâns în domeniul infrastructurii. Printre proiectele discutate se numără continuarea Autostrăzii Unirii (A8) până la Chișinău și Odesa, construirea Podului peste Prut de la Ungheni și modernizarea mai multor poduri rutiere transfrontaliere peste Prut.

“Suntem determinați să îmbunătățim legăturile dintre cele două țări prin proiecte concrete și ambițioase în domeniul infrastructurii. Împreună cu omologul meu din Republica Moldova, Andrei Spînu, am discutat astăzi despre cum putem dezvolta parteneriatul nostru pe toate sectoarele de transport”, a declarat ministrul Grindeanu.

În domeniul rutier, planul este ca Autostrada Unirii (A8) să fie continuată până la Chișinău și Odesa, oferind o cale mai rapidă și mai sigură de deplasare între cele trei țări. De asemenea, s-a discutat despre construirea și modernizarea mai multor poduri rutiere transfrontaliere peste Prut, precum Podul de la Sculeni, Podul Oancea, Podul Albița-Leușeni, Podul Răducăneni, Podul Bumbăta și Podul Fălciu.

În domeniul infrastructurii feroviare, cele două părți au discutat despre extinderea liniei de cale ferată cu ecartament larg până la Stația Nicolina, astfel încât trenurile să poată circula pe calea ferată cu ecartament larg pe traseul Ungheni-Cristeși Jijia-Socola-Nicolina. De asemenea, s-a discutat despre reabilitarea coridorului feroviar Iași-Ungheni-Chișinău-Odesa, prin finanțare obținută de la Banca Mondială.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Uăi da ci dea investiții uăi. Pi harta aiasta nu sî vedi uăi nica în pobedistan. Șî, în altî ordini di idei, da când schimbî pobedistanu ecartamentu la tren? De ce trebuie să facă la mine în România ecartament porcesc? Mă unesc cu porcovanii moscoviți cumva???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *