Politică

Unități militare rusești de lângă Herson negociază capitularea și abandonarea pozițiilor

Unele unități rusești din regiunea Herson încearcă să negocieze o predare către trupele ucrainene, a declarat purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operațional Sud al armatei ucrainene, Natalia Humeniuk, pentru postul de televiziune ucrainean Channel 24 la 12 septembrie.

“(Ei) încearcă să negocieze condițiile de depunere a armelor, în conformitate cu normele dreptului umanitar internațional”, a declarat Humeniuk.

Potrivit acesteia, comandanții acestor unități rusești caută să găsească modalități de a-și abandona pozițiile prin orice mijloace disponibile. Acest lucru ar putea include încercarea de a se retrage către liniile din spate rusești sau depunerea armelor.

“Gradul de demoralizare este atât de mare, încât chiar și comandanții își dau seama acum că nu au unde să se ducă”, a adăugat Humeniuk.

Ea a spus că trupele inamice sunt conștiente de victoria majoră a Ucrainei în regiunea Harkov.

Deoarece capacitatea lor de a traversa râul Nipru rămâne sever redusă, forțele rusești de pe malul vestic al râului sunt nevoite să caute modalități de a se extrage din zonă – potrivit purtătorului de cuvânt.

Humeniuk a precizat că forțele ucrainene au pătruns câteva zeci de kilometri în teritoriul ocupat de Rusia în sudul Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *