Politică

Uniunea Europeană va interzice achizițiile de bunuri imobiliare pentru cetățenii ruși

Comisia Europeană, în cadrul celui de-al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse, propune interzicerea vânzării sau transferului de bunuri imobiliare către cetățenii ruși și persoane juridice de pe teritoriul Uniunii Europene. .

Documentul precizează: „Este interzisă vânzarea sau transferul, direct sau indirect, a proprietății imobiliare situate pe teritoriul Uniunii Europene sau a acțiunilor în companii care oferă acces la astfel de bunuri imobiliare: (a) cetățenilor Federației Ruse. sau persoane fizice cu domiciliul în Rusia; (b) persoane juridice, organizații sau organisme stabilite în Federația Rusă.”

Interdicția nu se aplică acelor ruși care au un permis de ședere temporară sau permanentă într-un stat care face parte din Uniunea Europeană. În plus, interdicția intră în vigoare cu o întârziere (până la trei luni) de la adoptare.

Persoanele juridice ruse au voie să finalizeze o tranzacție imobiliară dacă acordul relevant a fost încheiat înainte de 15 mai 2022.

Proiectul de lege a fost pregătit de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate Josep Borrell „în legătură cu acțiunile Rusiei de destabilizare a situației din Ucraina”.

Anterior sa raportat că cel de-al șaselea pachet va include sancțiuni UE împotriva ofițerilor militari de rang înalt ai Federației Ruse și a altor persoane implicate în crime de la Bucha. Sberbank și alte două bănci fără nume vor fi oprite de la SWIFT, iar trei canale majore de propagandă rusești vor fi oprite de la emisiunile europene.

De asemenea, autoritățile UE au anunțat respingerea petrolului rusesc înainte de sfârșitul anului. În plus, UE intenționează să interzică instanțelor și companiilor europene să furnizeze servicii legate de transportul petrolului rusesc în întreaga lume, inclusiv în domeniul asigurărilor. Aceasta va fi o lovitură puternică pentru exportul de produse petroliere rusești nu numai în Europa.

Uniunea Europeană a impus deja cinci pachete de sancțiuni de la începutul invaziei ruse a Ucrainei. Anterior, deconectarea de la SWIFT a afectat deja băncile Otkritie, Novikombank, Sovcombank și VTB. Statele Unite au plasat Sberbank pe lista de sancțiuni pe 24 februarie, dar țările europene au întârziat să facă acest lucru de teama să nu încalce acordurile legate de energie. Recent, principalul adversar al sancțiunilor împotriva Sberbank, Germania, i-a susținut .

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *