ROMÂNIA

USR: România Mare e o oroare putinistă

Senatorul USR Marius Bodea acuză Primăria Iaşi că este „autoarea unei multiple orori culturale” şi că promovează revizionismul teritorial, după ce o hartă a României Mari a fost afişată pe gardul unui parc de joacă dintr-un cartier ieşean.

Marius Bodea a scris, luni, pe Facebook, că Primăria Iaşi, singură sau în complicitate cu Ateneul Iaşi (instituţie în subordinea Primăriei – n.r.) este „autoarea unei multiple orori culturale”, după ce „aşa-zisa hartă a României Mari, cu teritorii care au aparţinut pentru o perioadă de timp mai lungă sau mai scurtă statului român, a fost afişată pe gardul unui parc de joacă pentru copii”.

„Întrece orice limită. O întrece pentru că apare într-o perioadă în care populaţia civilă ucraineană este măcelărită de trupele ruseşti, iar milioane de ucraineni au fost obligaţi să devină refugiaţi. Motivul este tocmai revizionismul istoric, teritorial practicat de Putin şi Federaţia Rusă. Harta pretinsă a României mari afişată cu însemnele Primăriei Municipiului Iaşi şi ale Casei Regale, sub sigla „Iaşi, oraş regal” este exact acelaşi lucru, la o scară mai mică: o formă de revizionism teritorial. Este linia putinistă de propagandă care a pătruns în România, prin AUR, şi vânturată pe reţelele sociale”, a afirmat senatorul USR Marius Bodea.

Partidul AUR a transmis că Marea Unire de la 1918 este cel mai mare ideal al națiunii române, ideal pentru care au luptat și au murit înaintașii noștri în războaiele de reîntregire a patriei, iar cei care afirmă altceva sunt niște trădători de țară de cea mai joasă speță.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

comentarii

  1. Cum e sa fii USRist sa condamni pactul Ribbentrop-Molotov pe de o parte, iar pe de alta sa condamni si Romania mare si sa accepti dezmembrarea ei? Cum e sa fii platit de Germania care pe de o parte s-a unit in 1989, iar pe de alta sustine hotarul de la Prut, iar tu ca usr-ist sa iei bani de la nemti si sa te comporti ca Iliescu in 1990, dar totodata sa condamini comunismul si psd-ul?

  2. Acest Bodea e un tâmpit și atât. Rassia și rezultatul politicilor sale expansioniste reprezintă orori și drame ale popoarelor. Corectarea acestora nu e niciodată o oroare. Faptul că Ucraina s-a trezit stăpână peste cea ce nu a avut niciodată înainte de WWII nu o face automat mai vrednică din acest punct de vedere. Cu tot respectul pentru drama pe care o trăiesc ucrainienii azi, dar asta e parte din moștenirea otrăvită a imperiului. Până nu se vor debarasa și ei de tarele sovietice nu îi văd parte a lumii civilizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *