Lumea

Variola maimuței, declarată urgență de sănătate publică în SUA

Statele Unite vor declara variola maimuței urgență de sănătate publică.

Administrația președintelui american Joe Biden intenționează să declare epidemia de variolă a maimuței ca fiind urgență de sănătate publică, încă de joi, relatează Washington Post, citând surse neidentificate. Declarația ar urma să vină din partea secretarului pentru Sănătate și Servicii Umane, Xavier Becerra, care este așteptat să discute planul în cadrul unei ședințe de informare după-amiaza.

Urgență de sănătate publică
Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a declarat deja de luni stare de urgență din cauza variolei maimuței, într-o măsură menită să consolideze eforturile de vaccinare pentru a încetini răspândirea unei epidemii care a infectat peste 5.800 de americani.

California, cel mai populat stat al națiunii, a confirmat 827 de cazuri de variola maimuței până luni, al doilea cel mai mare număr de cazuri după cele 1.390 de infecții din New York.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat deja variola maimuţei urgenţă sanitară globală. Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, spunea că în Europa riscul de transmitere este considerat ridicat.

Și Australia a declarat variola maimuţei o “boală transmisibilă de importanţă naţională”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *