Actualitate

Veaceslav Ioniță a fost invitat la CNA, după ce ANRE a sesizat CNA și SIS de ”linșaj mediatic”

Șefii de la ANRE s-au arătat nemulțumiți după ce Ioniță a spus, în cadrul unei emisiuni televizate, că noile modificări la Legea privind piața produselor petroliere au fost elaborate de către și în interesul unei companii petroliere prin intermediul ANRE, cu scopul de a compromite actuala guvernare.

”Încet, încet, vine timpul și pentru ANRE.

Mâine, Joi, 23 Septembrie 2021 la ora 08:00 sunt invitat la CNA în privința acțiunilor din ultimul timp ale ANRE.

Ofițerii Centrului Național Anticorupție m-au invitat pentru a da detalii pe marginea subiectelor prezentate în spațiul public. Atunci când am vorbit despre vânzările ilegale ale produselor petroliere, ANRE a negat cu vehemență acest fapt.

Însă Poliția Națională și-a onorat obligațiile de serviciu și-n scurt timp au prezentat public probele cu stațiile PECO ilegale.

Pentru acest fapt mulțumesc din toată inima conducerea Ministerului de Interne”, a anunțat Ioniță.

Expertul economic menționează că: ”Acum este rândul CNA să-și facă datoria și sa ne aducă în spațiul public probele necesare la fenomenele descrise de mine mai sus.

Mulțumesc tuturor celor care în tot acest timp m-au informat in privința fenomenelor de pe piața produselor petroliere și împreună am reușit să vedem mai clar, care este situația de fapt în acest domeniu și nu ceea ce încearcă să ne spună unii.

Sunt la dispoziție voastră, și doar împreuna vom reuși sa stopăm acest haos de pe piața Energetica”, scrie Ioniță.

Veaceslav Ioniță nu s-a oprit aici și a venit cu câteva argumente pentru a-și susține poziția înaintată de mai multe ori și anume: ANRE acționează vădit în interesul unui grup restrâns de companii petroliere importatoare și in contra interesului public, al consumatorilor si micilor companii.

Contrar cu principiile liberei concurențe; Politica ANRE de reglementare favorizează în mod clar un grup mic de companii, vânzători angro, în defavoarea consumatorilor și micilor companii vânzători cu amănuntul.

”Avem toate drepturile să bănuim că ANRE se face vinovat de existența pieței gri și negre în domeniul produselor petroliere și că ei cu bună știință prin Comunicatele sale oficiale încearcă să acopere zecile de “stații PECO”, care activează ilegal pe întreg teritoriul țării. Aceste stații ilegale prejudiciază bugetul de stat cu sute de milioane de lei anual”, mai adaugă expertul.

ANRE nu a întreprins nimic pentru a contracara contrabanda de produse petroliere in Ucraina și utilizarea regiunii Transnistrene pentru contrabanda de produse petroliere.

Mai mult se lasă impresia ca ei sunt interesați in existența acestor scheme.

Acțiunile din ultima jumătate de an a ANRE a dus clar in prag de faliment micile companii petroliere, cea ce favorizează marile companii, protejate vădit de ANRE.

Amintim că, în data de 15 septembrie, ANRE a publicat pe site-ul oficial un comunicat prin care a atenționat despre „tendința de atragere a Agenției în jocuri și dezbateri politice”.

ANRE a comunicat că propunerile sale de modificare a legii au fost elaborate de către echipa Agenției fără vreo ingerință din partea participanților pieței.

”Reieșind din aceste considerente, ANRE a sesizat Serviciul de Informații și Securitate (SIS) și Centrul Național Anticorupție (CNA) în scopul verificării detaliate a informațiilor lansate public și developării adevăraților beneficiari ai acestor linșaje mediatice promovate de către Veaceslav Ioniță”.

Sursa: dosarmedia.md


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.