Economie

Veniturile estimate în 2018. Prognozele Ministerului Finanțelor

Datele sunt incluse în documentul de cadru bugetar pe termen mediu, elaborat pentru perioada 2016 -2019. Astfel, anul viitor, din impozite și taxe sunt estimate venituri de peste 34 de miliarde de lei, dintre care peste 17 miliarde ar putea fi venit din TVA și peste 5 miliarde din accize. Din impozitele pe venit și cele de proprietate vor fi acumulate peste 8 miliarde.

În același timp, Ministerul Finanțelor estimează cheltuieli la bugetul de stat, în 2018, în creștere de peste 8% și acestea ar putea ajunge la aproape 40 de miliarde de lei, cu un deficit de peste 4 miliarde. La fel, prognozele Ministerului Finanțelor la capitolul transferuri de la bugetul de stat către cele locale, în 2018, sunt în creștere. Mai exact, pentru anul viitor, Ministerul estimează că transferurile ar putea crește cu peste 200 de milioane de lei.

Venitul la fondul asigurărilor obligatorii de asistență medicală ar putea crește cu peste 600 de milioane de lei, iar la bugetul asigurărilor sociale – cu circa 2,5 miliarde de lei. 

bizlaw.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *