Sănătate

Vezi care alimente stimulează memoria și puterea de concentrare

Există alimente care stimulează memoria, fără a fi nevoit să apelezi la medicamente. Un remediu bine cunoscut pentru efectele sale asupra ficatului funcționează foarte bine și pentru îmbunătățirea memoriei. 

„Pune într-un borcan frunzele de la o anghinare, umple vasul cu apă şi acoperă-l cu un capac. Fierbe-l la bain-marie două ore, la foc mic. Completează cu apă oală în care fierbi licoarea ori de câte ori este necesar. Lasă la răcit, strecoară si obţii un medicament natural care-ţi ajută memoria. Bea câte 3-4 linguri în fiecare zi”, o rețetă bună care ajută la stimularea memoriei.

Alimentele care pot să stimuleze memoria. Ce sfaturi oferă specialiștii

Morcovii conțin caroten, un remediu excepțional pentru problemele de memorie, ceea ce îl face unul dintre cele mai bune alimente consumate pentru stimularea memoriei. 

Afinele, de asemenea, precum și coacăzele, murele sau strugurii negri conțin o cantitate importantă de antioxidenți și sunt recomandate de specialiștii din sănătate pentru îmbunătățirea memoriei.

Afinele mai acționează și în privința afecțiunilor la nivelul ochilor. Asociată cu plăcile de aterom care afectează inclusiv creierul și favorizează dezvoltarea Alzheimerului este și ateroscleroza.

Pentru a menține colesterolul în limitele normale, se recomandă consumul de tărâțe de ovăz. Acestea absorb grăsimile și zaharurile alimentare.

Ouăle, de asemenea, sunt cunoscute pentru menținerea sănătății celulelor nervoase și a memoriei intacte datorită lecitinei.

Sursa: sinteza.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *