Sport

Victor Ciobanu a devenit vicecampion european la greco-romane

El a cucerit medalia de argint după ce a obţinut trei victorii şi a suferit o înfrîngere. Unicul eşec, în finala disputată cu Aleksandr Kostadinov (Bulgaria), a fost o consecinţă a unei tactici greşite. Victor Ciobanu a încercat să-şi surprindă adversarul în debutul meciului cu o săritură în braţele lui, dar procedeul ce urma să-l efectueze nu i-a ieşit şi a pierdut 6 puncte. Era abia minutul 2 al întîlnirii şi el a încercat să recupereze handicapul cu un nou atac, care de asemenea s-a dovedit a fi nereuşit. Ca urmare, 0-11 pe tabela de marcaj, meci încheiat înainte de timpul regulamentar.

Scenarii totalmente diferite au avut celelalte partide disputate. În primul meci Victor Ciobanu l-a învins pe Denis Meneske (Germania) cu o suită de procedee. Scor final: 10-7. În partida a doua disputată cu azerul Kamran Mammadov a acordat, în temei, o atenţie sporită defensivei, atacînd cu multă precauţie şi a învins cu scorul 3-2. În semifinală a fost şi mai prudent în apărare. Nu a cedat nici un punct lui Rahman Bilici (Turcia) şi a cîştigat cu 2-0.

Mihail Cosnicean (66 kg) a cedat în primul meci, iar Marin Cazac (98 kg) a fost descalificat în runda inaugurală.

Campionatul se va încheia astăzi. Anterior luptătorii de stil liber Andrei Perpeliţa (61 kg), Nicolae Cebanu (97 kg) şi Natalia Budu (53 kg) au obţinut medalii de bronz. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *